keskiviikko 8. tammikuuta 2014

te jotka kohta tulette tai haette tai ainakin tahdotte.

minäkin olen avulias.
tulkaaa tänne jos tahdotte ja miksi ette tahtoisi?
tervetuloa kotiini.

kysykää jos olette hämmentyneitä
ihan oikeesti, oon aika rakastettava älkää peljätköolen myös faceboookisssa. lisätkää minut toveriksi ja kysykää siellä jos lystitte. On aina kiva kun saa sosiaalinenmedia -julkisuudelle vähän buustia.


Oikeesti jookoo kysykää ni voin vastata.
Tässä esimerkkinä tämmöinen nippelitiedonnappeli: ei bosniassa ei sodita, ruoka onhyvää ja ilmasto lämmin


jos kysytte hurjemminkin kun vain kerran tai pari voin jopa tehdä erillisen listan ja vastata siihen täällä interwebissä ! huimaa.
Täällä voi myös pysytellä anonyymina mikä on aina plussaa.
ps. jo tän yhen videon saaminen tänne oli aivan liian haasteellista, mutta kirjottakaa youtubeen tai googleen tai muuhun hakukoneeseen UWC tai UWC lipdub koska jotain maailman parasta.ja koska aina pitää olla hieman puoluuellinen Mostar on parasta koska autamme oikeasti ja olemme vaapampia kuin muualla. Täällä saa tupakoida(tän ei varmaan pitäis mitenkään ratkaisevasti vaikuttaa sun päätöökseen, mut eihän sitä koskaan tiä). Täällä on lämmin, mutta ei liian lämmin. Koulumme on kauniin keltainen ja myös yhteinen koska paikallisetkin oppilaat sitä käyttävät.
Mostarissa eletään vähemmän omassa pikku "uwc-kuplassa" kun muualla ehkäentiä älkäävihatkojosoonväärässä
koska ei oo kampusta ni hengaillaa yhteisillä hoodzeilla ja jumitetaavähemmän asuntolalla koska kaupungin valot mulle huutaaaaa( eiks tää ollu joku biisi?)
Tämä on oikein turistikeskus jolloinka täällä on myös hyvät yhteydet sinnesun tänne, jolloinka matkustelu on ilmaista ja halpaa.Eiole ollenkaan eriskummallista viikonlopuksi matkata Dubrovnikiin,Splittiin,Zagrebiin minne sielu halajaa.
Koulunkäyntiin ehkäpikkuisen vaikeampi keskittyäkoska ne kaupungin valot. 
Mostar nyt ei oo ehkä mikään akateemisin rakkaista kouluistamme, henkilökohtaisesti(oot-kristus-itsellesi...oon niin musikaalinen tänään) uskoisin kuitenkin tämän olevan jonkinasteinen plussa.

Kaikenkaikkiaan täälläon aika hupia joten ois ihan jeba jos tulisit tänne ni saisin hieman seuraa.
2 kommenttia:

 1. Äää rakastan sun blogia! :D Voitsää kertoa mitä aineita Mostarissa voi opiskella tai ylipäätäns mitä sä opiskelet siellä? Ja mitä kieltä Bosnia-Herzagovinasa puhutaan? :0
  T: Meeeeri 2014-hakija :3

  VastaaPoista
 2. Okei eli IB:llä aineet valitaan kuudesta eri aineryhmästä joista jokaisesta valitaan yksi. Mostarissa ne on;

  Group 1(eli äidinkieli); Jokainen oppilas voi opiskella omaa äidinkieltään itsenäisesti koulun myöntämän tutorin avustuksella, Näin minä tein eli saan söhköpostilla suomalaiselta tuutorilta ohjeet mitäpitää opiskellla ja opiskelen ne sitten itsenäisesti. Tämän lisäksi on English Language and Literature ja English Literature, natiivipuhujille. tämän tason englanteja saa kyllä valita vaikkei olisikaan natiivipuhuja mutta jos taidot riittää. Myös paikallisia kieliä on tarjolla tällä tasolla mut ne ei varmaan sua kiinnosta :D

  Group2. Voit opiskella joko enkkua toisena kielen(mie tein näin) tai valita Ranskan, Espanjan tai Saksan välillä. Kaikkia kakkoskieliä voi opiskella joko aloittelijana, keskitason osaajana tai melkein natiivitason puhujana.

  Group3: Humanistiset aineet; Psykologia, Antropologia, Peace and Conflict, Historia

  Group 4: Luonnontieteet; Kemia, Fysiikka,Biologia

  Group5; Matemaattiset aineet; Math studies(superhelppo matikka), Math Standard(perus), Mather Higher(ei-niin-perus-matikka), Further math(yli-super-mega-nerojen-aine-srsly-jotain niin jumalattoman vaikeeta)

  Group6; Taideaineet; teatteri, Kuvataide ja Elokuvaopinnot.

  Group6 aineen tilalle voi ottaa jonkin muun toisesta ryhmästä jos ei tahdo opiskella taideita.

  Aineita pitää ottaa kuusi, joista valitaan kolme "pitkää" eli Higher Level ja kolme "lyhyttä" eli Standard level.
  Ittelläni on Suomi itseopiskeltuna SL, Enkku kakkoskielenä HL, Psykologia HL, Biologia SL, math studies SL ja teatteri HL. Opiskelen myös Peace and Conflict ainetta seitsemäntenä( seitsemänsiä aineita ei suositella, mutta se on niin suurta hupia ettäoli pakko saada:D)  Koska BiH on konfliktin jälkeinen maa ja vieläkin sodan jälijltä jakaantunut, kielistä puhutaan Serbiana, Bosniana ja Kroatiana mutta kaikki kolme kieltä ovat melkein tismalleen samanlaisia, niillä on vain eri nimi koska maa eroittelee kaiken näiden kolmen eri etnisyyden kanssa; koulut,asuinalueet ect. Kielet eivät siis eroa toisistaan, mutta koska yksikään etnisyys ei halua maan kansalliskielen olevan nimetty eri etnisyyden mukaan on kielellä kolme eri nimeä. Koska olisikin siis tästä syystä epäkohteliasta eri kansalisuuksia kohtaan puhua kielestä tietyllä nimellä, sitä kutsutaankin vain "paikalliseksi". Eli Bosnia-Herzegovinassa puhutaan siis "paikallista" kieltä(eng- "local")


  Juu tiiän et tää kaikki kuulostaa ekaks hieman haastavalta mut ei se oikeest oo niin hirmusen monimutkasta :D::D

  VastaaPoista